Inici / Sortides d'1 dia / Dels sants a la burgesia Tornar enrera

Dels sants a la burgesia

Sallent - Província Barcelona
Apte per a Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 8,00€

Descripció:La sortida consta de la visita per dos indrets clau de la historia contemporània, no només de la Vila de Sallent sinó també de Catalunya de l’estat Espanyol.

La casa natal de Sant Antoni Maria Claret és un Casa pairal del segle XV on el 1807 nasqué Sant Antoni Maria Claret, fill il•lustre de la vil•la, arquebisbe de Santiago de Cuba, confessor de la reina Isabel II i fundador dels missioners Claretians, avui repartits pels 5 continents.

Des del segle XVII la seva família és propietària d’aquest casal barroc i els baixos ( actualment una moderna església) era el taller tèxtil de la família on Antoni Maria passà bona part de la seva infantesa. Rehabilitada des del 2007, s'ha convertit en un equipament social i educatiu que pretén donar a conèixer aquesta figura rellevant no sols a Sallent sinó en el conjunt de l’estat Espanyol.

La Casa Museu Torres Amat, és una gran casa pairal del segle XVII convertida en luxosa residència burgesa a principis del segle XIX. El fill més destacat de la família fou Fèlix Torres i Amat que, nascut el 1772 fou un eclesiàstic il•lustrat, fou el primer traductor de la bíblia al castellà i alhora bisbe d’Astorga. Amb una extensió de 1190m2 repartits entre la casa i els locals d'una fàbrica tèxtil, situada al costat del riu, va ser un dels principals escenaris del segle XIX ja que s’hi va instal•lar el primer teler mecànic de tot l’estat Espanyol i per tant l’inici de la industrialització.

Aquest recorregut permet descobrir l’origen i la historia de personatges rellevants d’època moderna i contemporània i descobrir les arrels de la industrialització del nostre país així com el vincle de poder que uní burgesia i església.

Al finalitzar l’activitat podrem anar a dinar a la plaça Sant Antoni maria Claret o al Parc Pere Sallés de Sallent.

Preu:- Des de 8 euros per alumne, màxim 30 alumnes per grup
- Professors gratuïts
Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús
Hashtag

Publica les fotos del teu viatge a Instagram
amb el hashtag #Salidas1diaTE