Inici / Sortides d'1 dia / El Museu Marítim de Barcelona i Las Golondrinas del port Tornar enrera

El Museu Marítim de Barcelona i Las Golondrinas del port

Barcelona - Barcelona ciutat
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 10,00€

Descripció:


Visitarem l'espectacular edifici gòtic de les Drassanes de Barcelona, en un recorregut exterior i interior de gran interès arquitectònic i històric. A través de l'exposició "7 Vaixells, 7 Històries" : embarcats al Royal Andrew viurem i treballarem en un transatlàntic, descobrirem nous móns en la nau Victòria, transportarem mercaderies amb el portacontenidors Pilar, lluitarem per a controlar els mars en un navili de 80 canons, viurem el canvi tecnològic de la vela al motor i de la fusta al ferro amb el vapor City of Paris, ens escaparem de pirates i corsaris amb l'auxili d'un xabec i finalment navegarem en un balandre per a gaudir del mar com a espai de lleure i de pau. Segons les dates podrem gaudir també de les exposicions temporals.

Sortint del museu, visitarem les típiques Golondrinas, vaixell amb el que farem un recorregut guiat pel port de Barcelona mentre ens expliquen les característiques i les funcions d'un port. També podrem veure els creuers més moderns, així com vaixells de càrrega, ferris o bé pesquers.
O bé, si ho preferiu, podem fer el recorregut en l'Eco Slim, en el nou catamarà ecològic de passatge més gran d'Europa (una nova manera de viatjar respectant el mediambient gràcies a les plaques fotovoltàiques, als aereogeneradors i la cèl·lula de combustible).

En acabar, anirem a dinar a la zona del Maremàgnum. Segons els horaris, es pot alterar l'ordre de les activitats.

Activitats:


- Per a Educació infantil:
** Què és un vaixell? Activitat adreçada a l’alumnat d’Educació Infantil sobre el mar, els vaixells i la navegació. Aquesta activitat segueix el fil d’un conte, i amb l’experimentació participativa i un recorregut per les sales del Museu, mostra a l’alumnat per què sura un vaixell, quins són els seus usos i els diferents materials de construcció.
** Pirates a la vista! (teatralitzada): Activitat teatralitzada a l’entorn del món de la pirateria, en la qual la canalla, convertida en pirata, haurà de superar les proves plantejades per un capità filibuster un pèl despistat i ajudar-lo a trobar el seu tresor.
** La Sirena té por: visita teatralitzada a l'exposició "Cants de Sirena" - NOVETAT!
** La mar de cels: activitat al planetari digital que utilitza el recurs d’un conte per presentar
un cel amb els elements més coneguts pels nens i nenes d’aquestes edats: el Sol, la Lluna, els núvols, l’arc de Sant Martí i, de nit... les estrelles.
** Viatge al fons del mar en batiscaf: activitat al planetari digital on, partir d’un conte, es proposa un viatge virtual en batiscaf per conèixer les diferents espècies que viuen al mar.
** Hisseu les veles! Aquesta visita, produïda en col·laboració amb LEGO® Education,
s’articula a partir d’un relat sobre dos pirates una mica maldestres que intenten arribar els primers a l’illa on s’amaga el seu tresor, i necessiten l’ajuda de l’alumnat per descobrir mentre construeixen el seu propi vaixell, com navegar el més ràpid possible.

- Per a Cicle inicial:
** Vaixell a la vista! NOVETAT! Què és un vaixell? Responent aquesta pregunta, l’alumnat descobrirà diferents exemples d’embarcacions per les sales del Museu, observant els materials de construcció i les maneres de propulsió, fent hipòtesis sobre els seus usos. I qui sap si pel camí, hauran de defugir l’atac dels pirates! L’activitat es complementa amb una activitat participativa per entendre per què sura un vaixell.
** Què és un port? Joc de motivació per introduir el concepte de port i els seus elements
característics, complementat amb el bateig de mar a bord d’una embarcació tradicional pel port de Barcelona per reconèixer in-situ els principals tipus de vaixells que acull i quins són els productes que transporten.
** La Mar de Cels: Activitat al planetari digital en la que el Sol, la Lluna, els núvols i l’arc de
Sant Martí, les estrelles i els cometes acompanyaran els i les alumnes en aquesta introducció a l’astronomia. Una descoberta de l’Univers en el que es troba el nostre planeta: La Terra.
** Viatge al fons del mar en batiscaf: Activitat al planetari digital on, a partir d’un conte, es proposa un viatge virtual en batiscaf per conèixer les diferents espècies que viuen al mar.
** La Sirena té por: visita teatralitzada a l'exposició "Cants de Sirena" - NOVETAT!
** Maremàquines, un mar de màquines: La tecnologia, les ciències i les matemàtiques formen part indissoluble del vaixell. Aquesta activitat, produïda en col·laboració amb LEGO®Education, permetrà l’alumnat comprendre i assimilar el funcionament d’elements marítims construint i experimentant.

-Cicles mitjà i superior:
** Històries del mar: Visita dinamitzada a l’exposició «7 vaixells, 7 històries». L’alumnat descobreix a través de diferents objectes, vaixells i situacions la relació de les persones amb la mar en diferents èpoques i com és en l’actualitat. S’aborden temes com el lleure; el comerç marítim; els perills al mar: pirates i corsaris; i el transport de passatgers.
** El port comercial: Joc i navegació a bord d’un llagut per conèixer com arriben en vaixell els productes que fem servir en la nostra vida quotidiana, a la vegada que entenem com funciona el port de Barcelona (no disponible els dilluns).
** Jo també tinc por: Visita dinamitzada a l’exposició «Cants de sirena». L’alumnat s’endinsa en un món ple de monstres i éssers fantàstics que responen a la por o allò desconegut que té la gent de mar.
** El planetari mariner: Activitat al planetari digital que mostra l’estret vincle entre la navegació i l’astronomia. Aquesta activitat permet conèixer com s’orientava la gent de mar observant els astres del firmament, l’única referència per a la orientació que van tenir durant segles.
** Aprenem a navegar: Gimcana per aprendre a fer de grumets i després embarcar-se a bord d’una embarcació tradicional a navegar per les aigües del port de Barcelona. Els nois i noies hauran de seguir les instruccions del patró! (no disponible en dilluns).
** La construcció de la imatge del món: La navegació als segles XV i XVI va patir una veritable revolució tecnològica, que va permetre ampliar i modificar la percepció del món que es tenia des d’Europa, fins arribar, gràcies als descobriments geogràfics fets per mar, a construir la imatge del món actual. La reproducció d’instruments de navegació, de models de vaixells i el treball en equip són els eixos d’aquesta activitat.
** El transport marítim actual: visita un Cruise Ferry de la companyia Grimaldi (només disponible en dilluns).
** La pesca: Itinerari pel Moll de Pescadors que té l’objectiu de conèixer les principals tècniques de pesca en funció de l’hàbitat de les espècies, descobrir el funcionament de la llotja i entendre el circuit de comercialització del peix.
** Maremàquines, un mar de màquines - NOVETAT!

- També hi ha moltes activitats per a alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, consulteu-nos!

Preus:


- El preu de la vista variarà en funció de la combinació d'activitats que escolliu, consulteu-nos les millors opcions per al vostre grup.
- També us podem passar pressupost del servei d'autocar, demaneu-nos informació!

Tingues en compte

- Es recomana calçat còmode.
- Cal dur l'esmorzar i el dinar.
- La durada és dins l'horari escolar de tot un dia.
- La sortida està lligada a uns horaris de visites, per tant es prega màxima puntualitat.
- Algunes de les activitats també es poden fer en anglès, consulteu-nos!

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús
Hashtag

Publica les fotos del teu viatge a Instagram
amb el hashtag #Salidas1diaTE