Inici / Sortides d'1 dia / Viu la Vinya! - Participa d'un projecte social Tornar enrera

Viu la Vinya! - Participa d'un projecte social

La Bleda - Sant Martí Sarroca - Província Barcelona
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 6,00€

Descripció:


La iniciativa "Viu la Vinya" neix amb la finalitat d'establir un centre d'aprenentatge per a diferents col·lectius en un entorn vinícola tan característic i tradicional com és el que ofereix el Penedès. Es tracta de tallers i activitats per a una sortida de dia pel coneixement de la vinya i el seu entorn (des del cep o la verema fins a la pagesia, passant per les energies renovables) a través de tres punts diferencials:

** Embrutar-se les mans: Els participants treballaran els diferents sentits, veuen, toquen, oloren, tasten...Diferents tallers i activitats amb un contingut principalment pràctic i basat en l’experimentació acompanyat de les explicacions necessàries, on es podrà plantar un cep, veure com funciona una placa solar, conèixer les tradicions a pagès, entre d'altres.

** Factor humà i responsabilitat, a través de la visualització i descoberta del valor de la diferència, ja que els educadors són persones amb discapacitat o trastorn mental de la Fundació Mas Albornà. Les persones que hi participen, obtenen els aprenentatges sobre la vinya i el valor positiu de la diversitat, el reconeixement de les capacitats diferents, la comprensió de la diferència com a valor positiu i la potenciació de les actituds socialment responsables.

** Localització. L’espai on es desenvolupen les activitats, és un enclavament vinícola natural que ofereix una aproximació privilegiada i única a la realitat de les vinyes. I tot sota la qualitat de Bodegas Torres.

Activitats:


Podeu triar entre quatre ACTIVITATS-TALLERS corresponents a àrees de coneixement diferent i continguts variats: biologia, ciències naturals, ciències ambientals, ciències socials i història. Tots els tallers estan adaptats a les característiques del grup: edat, interessos, capacitats ... i combinen la pràctica i l’experimentació amb les explicacions:

1- El funcionament de les plantes: Què és una planta quines parts té i quines funcions fa? Què és un cep i quines similituds té amb la planta? Com es fa un cep, com funciona i què se n'obté del raïm?

2- Com es fa una vinya: La plantació i la fil·loxera, la verema, varietats i geografia de la vinya, els estats vegetatius al llarg de l'any i el cultiu i eines.

3- Consum responsable i sostenibilitat: Què són les energies renovables? Les 3 "r" de la sostenibilitat, bones pràctiques per a un comportament responsable, escalfament global i canvi climàtic.

4- Pagesia i món rural: Història del cultiu de la vinya, la fil·loxera com inici de la vinya moderna, la vida, les tradicions i la societat al camp abans i ara (eines, mesures, festes i costums...) i la masia com a eix de la vida.

Totes les activitats tenen una durada entre 2'30h i 3h. I teniu la possibilitat de complementar-les amb:

- Visita al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM): viatge des dels orígens de la vinya fins a l’actualitat del món del vi. Una visita a l’exposició on, acompanyats d’un educador, farem un repàs al conreu, la ciència, el transport, els símbols, i el consum, que materialitzarem amb una copa de most!

- Volem que les persones que hi participen facin un empelt, vegin el funcionament real d’una planta, col·laborin amb nosaltres, participin en les tasques bàsiques del cultiu d’una vinya, facin la verema i obtinguin el most, comprovin com s’obté energia elèctrica amb el sol...

- També ens podem desplaçar a les Escoles per a realitzar una activitat adaptada. Viu la vinya en moviment: Ens desplacem fins a l’escola o l’espai on es vulgui desenvolupar l’activitat: fires, festes majors, esdeveniments...

- Tallers a mida: Si teniu necessitats especials com ara mobilitat reduïda, voleu uns tallers amb continguts especials (combinació de diferents temes) o voleu les explicacions en castellà, només cal que ens contacteu i ens adaptarem a les vostres necessitats.

Preus:


- Activitat-taller: 6,00.-€ per alumne.
- Activitat-taller + visita VINSEUM: 8.-€ per alumne.
- Activitat-taller + monitors fins 15:30h: 10.-€ per alumne.
- Els professors són gratuïts.
- L'autocar no està inclòs i és opcional, demaneu-nos pressupost!

Tingues en compte

- L'horari de l'activitat és flexible, però us proposem:
. Arribada cap a les 10h - 10:30h per a esmorzar.:
. Activitat-taller de 10'45h a 13h (aprox) dirigida per els monitors.
. Dinar de 13h a 14h.
. Si heu agafat la opció de monitoratge matí/tarda, després de dinar es continuaran fent més activitats i jocs fins les 15:30h que es torni a l'escola.
- Els grups de més de 60 alumnes s'hauran de desdoblar i hauran de combinar el taller de la verema amb la visita al Vinseum.
- Aparcament: a les nostres instal·lacions hi ha espai per aparcar.

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús
Hashtag

Publica les fotos del teu viatge a Instagram
amb el hashtag #Salidas1diaTE