Inici / Sortides d'1 dia / Activitats escolars al Montseny a Viladrau: boscos, bruixes i bandolers Tornar enrera

Activitats escolars al Montseny a Viladrau: boscos, bruixes i bandolers

Viladrau - Província Barcelona
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 10,50€

Descripció:


Us proposem un programa d’activitats educatives per viure i descobrir Viladrau i el Montseny. En totes es combina una activitat de descoberta del medi amb la visita a l’Espai Montseny. Aquesta visita permet conèixer la història i les llegendes sobre bandolerisme i bruixeria, a través d’unes projeccions de gran format, hologrames i efectes molt suggerents i espectaculars.

Les activitats giren a l’entorn de diferents temàtiques lligades als valors, tradicions i llegendes de la zona: bruixes i bandolers, fonts i dones d’aigua, castanyes i castanyers, i el Parc Natural del Montseny. Les activitats estan adreçades a alumnes de primària i secundària, adaptades a cada nivell.

VISITA A L'ESPAI MONTSENY :


L’Espai Montseny és un espai suggerent que us permetrà endinsar-vos en atmosferes màgiques, amb efectes d’imatge i so envolvents i emocionants. Bandolers, dones d’aigua, un bosc màgic, rituals de bruixes... Us proposem conèixer la història i les llegendes sobre bandolerisme i bruixeria, a través d’una experiència inoblidable i estimulant.
1.- Espai Bandolers: un bosc màgic ple de sorpreses, en què les dones d’aigua (o paitides) sorgeixen dels tolls i els éssers mítics cobren vida.
2.- Espai Bruixes: una espectacular recreació dels ancestrals rituals de bruixeria.
3.- Espai Parc Natural i Viladrau: informació i propostes d’excursions, activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques.

ACTIVITATS


**El follet fredolic i la primavera(Ed. Inf).
Els nens i nenes aprenen a descobrir els canvis que fan els animals, les plantes i les persones a la primavera, una època de l’any molt especial als boscos del Montseny. S’utilitza una motivació màgica, la recollida selectiva i la classificació com a recursos educatius.

**La tardor preparant-nos per passar l'hivern(Ed. Inf).
Una proposta màgica per apropar-se a la tardor, un moment molt especial al Montseny. Descobrirem a partir de la pròpia observació, la recollida selectiva de mostres i la seva classificació els canvis que fan els animals, les plantes i les persones tot i preparant-se per passar l’hivern.

**Terra de bandolers (CM, CS i ESO).
Les històries d’en Serrallonga tal i com s’expliquen a Viladrau. Veniu, apropeu‐vos a un dels personatges més fascinants de la història de Catalunya. Qui va ser en Serrallonga? Qui eren els bandolers? Ens endinsarem als boscos que van presenciar
aquest fenomen per tal de respondre aquesta i altres preguntes sobre el més gran bandoler de la història.

**El Bosc de les Bruixes: (CI, CM i CS).
Sabeu qui eren i què feien les bruixes de Viladrau? Passejarem pels mateixos boscos on aquestes dones sàvies i expertes en remeis naturals anaven a buscar els seus ingredients. Una vegada haguem conegut les plantes remeieres i els seus usos, en podrem provar la seva efectivitat tot escoltant les històries de les bruixes de Viladrau. Us hi atreviu?

**La Riera Major: estudi del bosc de ribera (CM i CS).
Sabeu com podem avaluar l’estat ecològic de l’aigua a través dels macroinvertebrats que hi viuen? Anirem fins a la Riera Major i us ajudarem a treballar aquest fascinant ecosistema.
Botes d’aigua, salabret, termòmetres i tota mena d’artilugis ens serviran per conèixer i estudiar l’aigua i els seus petits habitants.

**Tasta el Montseny: aigües, llegendes i poesia (CI, CM, CS i 1r cicle ESO).
Experiència divertida per descobrir la relació entre el Montseny, l’aigua i les lletres que ve de molt antic. Descobrirem algunes fonts de bosc, per tal de conèixer les llegendes que se n’expliquen a Viladrau.
A més, tastarem les seves aigües i..., potser ens sorprendran!

**El castanyer i el seu entorn (Primària i ESO).
Les activitats s’adapten a l’època de l’any o estació del bosc tenint en compte l’etapa en què es troba el castanyer (flor, fruit, etc.).
Al bosc es pot veure tot el treball de recuperació dels castanyers i el manteniment de manera sostenible i respectuosa que està duent a terme el Centre de Manipulació de la Castanya.

**El Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera, un espai amb molta biodiversitat (CM, CS i ESO).
Sabíeu que al Montseny hi ha més espècies vegetals diferents que no pas a tot el Regne Unit junt? Com és possible? Una simple passejada pels boscos de Viladrau ens ajudarà a comprendre la gran diversitat que hi podem trobar. Una descoberta vivencial per gaudir del nostre entorn.

**El Parc Natural amb els 5 sentits: “Bany de bosc” (CI, CM, CS i ESO).
Una passejada pel bosc aporta benestar. Una major proximitat amb la natura és sinònim d’una vida més saludable. La investigació mèdica ens demostra que si aquest contacte és amb boscos vells té beneficis psicològics i fisiològics.
Us proposem un bany de bosc per descobrir a través d’experiències sensorials un món nou i divers. Els sentits font de la nostra inspiració: olorar, mirar, tocar, escoltar i tastar.

**Rastres animals: descobrint la vida al bosc (CI, CM i CS).
Qui viu en aquests boscos? Podem descobrir els habitants d’un indret sense veure’ls, aprenent a identificar petjades, restes de menjar, pèl o plomes, entre molts altres rastres que trobarem, si ens hi fixem bé. Obriu bé els ulls!

**Tècniques divertides per a aprendre a observar el bosc (CM, CS i ESO).
Seguint camins i senders farem un recorregut per diferents boscos per aprendre, en cada un d’ells, a obtenir informació mitjançant tècniques que potenciïn els nostres sentits: seguirem un tram amb els ulls tapats per a potenciar el tacte; farem una recol·lecció de colors i textures per diferenciar l’ambient de cada indret; buscarem la sonoritat de l’espai i explicarem la utilització de reclams; diferenciarem les olors de cada època de l’any i aplicarem el que hem aprés en la recerca dels elements no naturals en un tram de camí. Jocs i tècniques que després es podran aplicar en qualsevol altre indret.

**NOVETAT! Contes i llegendes de Viladrau (Ed.Inf. i CI - amb suplement).
Per complementar la sortida del matí us proposem una tarda amb diferents contes del Montseny i Viladrau.
Us agradaria conèixer com va arribar el castanyer a Viladrau? O potser la fantàstica llegenda de les dones d’aigua? Sabeu que més d’un rei ha passat per aquestes terres? Deixarem volar la imaginació i així podrem passar una estona agradable després de dinar.

Preus:


- Visita Espai Montseny + activitat a triar: 10,50.-€ o 11.-€/alumne, i els professors gratuïts.

- En cas que el grup sigui inferior a 20 persones s'aplicarà un preu per grup equivalent a 20 persones.
- L'autocar no està inclòs i és opcional, demaneu-nos pressupost!

Tingues en compte

- La visita a l’Espai Montseny té una durada de 45 minuts i l’activitat educativa, aproximadament 3 hores.
- Per algunes activitats cal fer l’aproximació amb el transport escolar.
- Algunes de les activitats es realitzen per camins del Parc Natural que no estan senyalitzats.
- La responsabilitat de l’activitat guiada és de l’empresa que la porta a terme.
- Cal portar roba còmode, calçat per caminar, esmorzar i dinar.

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús