Inici / Cases de colònies / Casa de colònies l'Aldric - NOVETAT! Tornar enrera

Casa de colònies l'Aldric - NOVETAT!

Romanyà de la Selva - Província de Girona
Apte per a Infantil, Primària, Secundària

Descripció:


La casa de colònies de l’Aldric està ubicada al Mas Salvador de Romanyà de la Selva, una antiga masia envoltada de més de cent hectàrees de bosc. Situada al cor del massís de les Gavarres marítimes, la casa està enclavada en un espai natural protegit. A les seves proximitats, es poden trobar diverses fonts, així com nombrosos paratges naturals plens de patrimoni arqueològic, com el nucli antic de Romanyà i els conjunts megalítics típics de la zona.

Equipaments:


- L'Aldric ofereix 8 habitacions col·lectives de 2 a 26 places.
- A l'entrar a la casa trobem una àmplia entrada i 3 sales d´estar (dues amb llar de foc) i 3 menjadors amb capacitat per a 130 places.
- Als exteriors hi trobem un pati, porxo per a activitats diverses i prat adjunt a la casa, voltat per parets i tanca. Camps d´esports: futbol, volei i bàsquet.
- Calefacció central
- Cuina casolana, adaptació a al·lèrgies
- “wifi” lliure
- Zona lúdica i de pícnic
- Bosc propi i esplanades
- Piscina en recinte tancat

Activitats:


NOU PROJECTE EDUCATIU: RECONNEXIÓ EMOCIONAL I ECOLÒGICA
A l'Aldric, us hem preparat unes autèntiques colònies on treballarem la cooperativitat i l'ecologia emocional
Educació emocional. Educació per la sostenibilitat en unes colònies lúdiques, naturals i 100% cooperatives.

QUÈ SÓN LES COLÒNIES DE RECONNEXIÓ EMOCIONAL I ECOLÒGICA?
Les colònies de Reconnexió Emocional i Ecològica és una experiència fora de l'entorn escolar habitual, on fomenta l’aprenentatge de convivència i inclusió on aprendrem a saber ser, estar, fer, conviure amb un mateix/a com amb el que ens envolta.
Prioritza la gestió emocional per construir valors personals forts que facilitin el diàleg, la tolerància i el respecte. Treballarem la cooperativitat amb activitats d'aventura i lúdiques amb l'objectiu de fomentar la cohesió de grup i millorar la convivència.

**EDUCACIÓ INFANTIL
1/ El tapís màgic: Activitat que tracta les emocions i com les relacionem amb la natura. S’adapta per a cada etapa educativa, educació infantil i cicle inicial aprenen a identificar l’emoció i la resta de cursos que la realitzen es tracta la seva gestió.
2/ Els sons perduts de les muntanyes: Racons d’Educació Emocional i connexió amb la naturalesa per l’entorn proper de la casa a partir del joc i l’experimentació. Durant el recorregut pels diversos jocs, haurem d’anar recollint coses que ens fan créixer com a persones: petons, somriures, paraules boniques i carícies. A més a més, els infants també aniran vivenciant i experimentant amb l’entorn proper. L’activitat també tracta tots els canvis que han patit les muntanyes a través d’una llegenda.
3/ Rastres i petjades Descobrim les petjades dels diferents individus que habiten en l’entorn. Descobrim i comparem les nostres petjades amb les de la resta. Fomentem els hàbits sostenibles amb la identificació dels rastres propis de les persones humanes (plàstics, papers, restes de menjar…).
4/ Els secrets de l’aigua: En aquesta activitat, com a fil vertebrador, hi haurà l’aigua. Tot activant els coneixements previs, es treballarà a quins llocs del món hi ha aigua, en quin estat es troba i com ens la trobem nosaltres en el quotidià. Posteriorment, seguint el recorregut marcat per uns personatges/titelles fets de material reciclat, s’aniran realitzant jocs i dinàmiques per aprofundir i experimentar amb l’aigua i el que suposa per a la vida en general. Finalment, l’activitat conclou amb una reflexió conjunta sobre indicacions de com cuidar l’aigua per a cuidar-nos a nosaltres mateixos.

**CICLE INFANTIL
1/ El tapís màgic.
2/ Anem amb cura: Joc de rol basat en la conscienciació de la importància de la cura del medi ambient i la naturalesa, a partir d’una carta rebuda des del Govern Intergalàctic. Al llarg de la dinàmica, s’anirà posant el focus en tots els reptes presents en l’actualitat al planeta Terra: la contaminació, el canvi climàtic, la desforestació, l’extinció d’espècies, etc. per tal de responsabilitzar-nos com a individus i contribuir en la cura i l’amor envers la naturalesa. A més a més, el joc de rol es realitzarà enmig de la natura per tal de connectar realment amb l’entorn i viure l’experiència del joc des de dins l’ambient natural.
3/ Els secrets de l’aigua.
4/ Eco Tour Gimcana de proves de reflexió sobre la cura i la consciència del Medi Ambient. La dinamització es fa a través del passaport amb els ODS com a fil conductor.

**CICLE MITJA
1/ Anem amb cura.
2/ Eco Tour Gimcana.
3/ El tapís màgic.
4/ El tresor de les plantes silvestres: A través d’una ruta plena d’enginy tractarem els diferents sentits i com els percebem nosaltres. Parlem de gustos, olors, textures, sons i colors com a estratègies de comunicació. Relacionem el cicle de vida de les plantes amb la nostra i tractem el naixement i la mort.

**CICLE SUPERIOR
1/ Eco Tour Gimcana.
2/ Breakout: Els codis de la Igualtat L’objectiu essencial del joc és que l’alumnat acabi trobant els Codis de la Igualtat d’oportunitats que estan ocults a la realitat del 2024. Per fer-ho, hauran d’anar desbloquejant un seguit de proves ocultes a la realitat visible i duent a terme unes proves i jocs d’enginy. El breakout comença en una sala interior, la qual està ambientada en una mena de càpsula del temps. La porta d’entrada és de tipus futurista i l’interior de la sala té ambientació futurista també. A mesura que vagin avançant en el breakout, els alumnes aniran canviant d’espais i avançant per sales o espais exteriors.
3/ Anem amb cura: Joc de rol basat en la conscienciació de la importància de la cura del medi ambient i la naturalesa, a partir d’una carta rebuda des del Govern Intergalàctic. Al llarg de la dinàmica, s’anirà posant el focus en tots els reptes presents en l’actualitat al planeta Terra: la contaminació, el canvi climàtic, la desforestació, l’extinció d’espècies, etc. per tal de responsabilitzar-nos com a individus i contribuir en la cura i l’amor envers la naturalesa. A més a més, el joc de rol es realitzarà enmig de la natura per tal de connectar realment amb l’entorn i viure l’experiència del joc des de dins l’ambient natura.
4/ El tapís màgic: Activitat que tracta les emocions i com les relacionem amb la natura. S’adapta per a cada etapa educativa, educació infantil i cicle inicial aprenen a identificar l’emoció i la resta de cursos que la realitzen es tracta la seva gestió.

**ESO
1/ Eco Tour Gimcana.
2/ Breakout.
3/ Anem amb cura.
4/ Lab-Run Experience: A partir d’un camí pel bosc, els i les joves hauran de realitzar un seguit de proves i reptes a contrarellotge basats en l’autoconeixement i l’empoderament personal. L’objectiu és arribar en primer lloc a un espai enmig de la naturalesa, per tal de valorar i viure de primera mà una experiència immersiva al mig del bosc.
Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús