Inici / Sortides d'1 dia / Cases Blanques, espai ecosostenible per escoles Tornar enrera

Cases Blanques, espai ecosostenible per escoles

Avinyonet del Penedès - Província Barcelona
Apte per a Infantil, Primària

Des de 9,00€

Descripció:


Per a nosaltres el medi ambient és molt important i amb ell totes les coses que l'envolten (flora, fauna, fongs, clima, geografia,...). Vivim en un món que poques vegades apreciem tal i com és i sempre mirem de modificar-lo.

Des de Cases Blanques volem donar a conèixer que el món on vivim és bonic perquè sí, amb les seves teranyines, pals trencats al terra, plantes maques a la primavera i diferents a l'hivern.

Estimem la natura i ens agrada menjar el que ens aporta. Mirem de reduir al màxim l'impacte que fem en el medi ambient i això fa que sempre estiguem en constant canvi ja que sempre s'hi pot fer alguna coseta més. Cal fer un món millor i així és com nosaltres posem el nostre gra de sorra.

CASES BLANQUES, un espai envoltat de natura, al peu de la Serra del Garraf. Amb flora i fauna del bosc mediterrani i aromes de vi del Penedès. La Masia data del segle XVIII. Està envoltada per camps d'agricultura ecològica cultivats per El Tros d'Ordal.

Activitats i preus:


** PER A EDUCACIÓ INFANTIL:
. L'amagatall de l'Esquirol:
L'activitat es desenvolupa a través de l'esquirol Beni del bosc de Cases Blanques i a través dels seus amics anirem descobrint i coneixent el bosc i els animals que hi habiten. És un joc de pistes que es desenvolupa en grups reduïts. Faran un recorregut per la zona de davant de la Masia per descobrir l'amagatall de l'esquirol que és un despistat. Els grups aniran seguint les indicacions dels animals i finalment trobaran l'amagatall tots junts. Per acabar, ens reunirem tots a l'esplanada de davant la Masia i cantarem la cançó de l'esquirol.
Durada: 1h-1,5h.
Preu: 9,50.-€ per alumne.

. Les Sensacions del Bosc:
Farem un passeig pel bosc proper a la Masia tot aprenent a estimar la terra tal i com ho feien els indis, el fil conductor de l'activitat. Escoltarem els sons que hi ha al bosc, reconeixerem algunes plantes i elements que trobarem en el recorregut.
Farem creacions amb elements de la natura i reconeixerem textures. Gaudiran d'un circuit sensorial sense sabates i pels més valents també podran fer-lo amb els ulls tapats. Poden fer-ho amb mitjons o sense. Treballarem amb la motricitat fina per fer un collaret amb elements del bosc que cada infant s'emportarà a casa.
Al acabar, farem una rotllana per fer tots junts una salutació al Sol.
Durada: 1,5h.
Preu: 9,50.-€ per alumne.

. NaturArt
Descobrir tot d'art que podem trobar i fer amb la natura.
Descobrirem diferents formes artístiques que ens permetran fer-nos una idea de què és l'art. Coneixerem diferents artistes i buscarem elements per aprendre com es fa l'art. Elaborarem la nostra pròpia obra d'art amb materials del bosc que podran prendre cap a casa.
Durada: 1,5h al matí.
Preu: 10.-€ per alumne.

. La Castanyera i la tardor
En Marremeu l'encarregat del fil conductor d'aquesta activitat. Ens explicarà el problema que té la Castanyera i en demanarà que l'ajudem a solucionar-ho. Anirem a buscar les castanyes perdudes i un cop les trobem podrem resoldre l'enigma del perquè la castanyera ha perdut les castanyes.
Preu: 9€ per alumne.

** PER A PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA:
. Les Trementinaires: CI, CM
Les plantes medicinals i aromàtiques del bosc mediterrani. Buscarem plantes, en farem la identificació i les collirem. Amb el que haguem collit en farem una manualitat: si és temporada d' aromàtiques farem una bosseta d'olor. Si no és temporada farem un herbolari amb elements de la natura. Provarem i olorarem diferents plantes infusionades. Esbrinarem quines ens agraden i quines no amb una nota de tast. Per acabar farem un joc conjunt on cada grup representarà les trementinaires d'una zona de Catalunya i hauran d'intercanviar-se herbes (cartes) per poder aconseguir el seu ungüent.
Durada 1,5h-2h.
Preu: 10.-€ per alumne.

. Del Camp a la Panxa: CM, CS, ESO
Caminarem pels camps que envolten la Masia. Tots són d'agricultura ecològica.
Veurem els vegetals de temporada que estaran cultivats. Podrem identificar les plantes dels aliments que mengem. Recollirem alguns vegetals i ens els emportarem per poder tastar, veure, olorar i tocar. També en collirem d'extres perquè cada infant pugui emportar-se a
casa algun aliment de temporada. Participaran en un concurs televisiu de preguntes poc freqüents sobre els aliments. Decoraran una bossa de cotó per guardar la fruita o verdura que els hi toqui i poder-la portar a casa. Finalment, farem un concurs culinari entre grups on valorarem el millor plat vegetal.
Durada: 1,5h-2h.
Preu: 11.-€ per alumne.

. Cursa d'Orientació: CI, CM, CS, ESO
És una activitat esportiva. Es desenvolupa en equips petits (4-8 persones). En el cas de cicle inicial tenen un mapa adaptat i la seva cursa es desenvolupa per la zona de davant de la Masia. Es pot valorar aquesta opció per a cicle mitjà. En els de cicle superior el mapa és de tota la finca que està delimitada amb una tanca. Començarem treballant l'orientació amb el Sol i amb la brúixola. Seguirem explicant el mapa i els elements que hi podem observar. Aprendrem a col·locar-nos-hi i a identificar les coses que tenim al voltant. Farem una cursa d'orientació on els infants van amb el seu grup a buscar les fites que tenen marcades al mapa. Se'ls explica molt bé les normes i porten un cronòmetre per controlar el temps que els queda. Poques vegades arriben tard ja que els penalitza.
Es fomenta el treball en equip i es procura minimitzar la competició.
Durada: 1,5h-2h.
Preu: 8,50.-€ per alumne.
. La Castanyera i la tardor
La Castanyera serà l'encarregada de dinamitzar petits grups, ens organitzarem i mirarem de solucionar tot el què ens planteja passejant pels elements de la tardor. L'objectiu principal de l'activitat és la cooperació i el treball en equip per tant tot el grup treballarà per al mateix objectiu.
Els objectius (aprendre a treballar amb diferents companys/es) i el sistema de treball (tots per un mateix objectiu) son els mateixos per a tot primària però tenim una activitat encarada a Cicle Inicial i 3r, i una altra per a 4t i Cicle Superior.
Preu: 9€ per alumne.

Preu: 9€ per alumne.

. Art i natura, res ens atura! CI i CM
Aprendre els conceptes de l'art a través de la natura.
Es treballa l'art des del bosc. Fem un recorregut pel bosc on descobrim com es pot expressar l'art, quines formes d'art coneixem i com podem transformar la natura en art.
Recollirem elements de la natura que ens permetin fer una obra d'art pròpia.
Durada: 2h aprox.
Preu: 10.-€ per alumne.

. Màgia, clown, espectacle i malabars!CI, CM i CS
Endinsa't en el món del circ.
Farem un taller on podran practicar diferents disciplines del circ. Ens organitzarem per grups i anirem pel bosc tot desenvolupant les habilitats amb els malabars, treballant les emocions amb el clown i gaudint tot ballant i cantat amb danses i cançons.
Aquesta activitat inclou 1 hora d'espectacle a la tarda.
Durada: 1,5h al matí i 1h a la tarda.
Preu: 16.-€ per alumne.

. Teles, malabars i jocs cooperatius CI, CM, CS, ESO
Aprendre habilitats del circ i treballar en equip.
Treballarem diferents disciplines del circ per grups. Podran experimentar amb diferents tipus de malabars, veure'ls i provar-los. També equilibrismes.
Provarem les teles acrobàtiques fent una classe express i fomentarem el treball en equip amb jocs cooperatius.
Durada: 2h
Preu: 13.-€ per alumne.

** En el cas de grups de 25 o menys alumnes, el preu s'incrementarà 1.-€ per alumne en totes les activitats.

Activitats de tarda:


Si voleu allargar les activitats, us proposem aquestes opcions, amb el preu addiconal de 3,50.-€ per alumne.
- El conta-contes.
- Els ocells - joc de pistes
- La Vida dels àrbres.
- Jocs diversos.

També oferim activitats per a docents: Team Building, Jocs lúdico-festius, Cursa d'Orientació... consulteu-nos!

Tingues en compte

. Durant l'estona d'esmorzar desenvolupem una dinàmica per fomentar el reciclatge i prendre consciència dels residus que es generen.
. Cal que els alumnes es portin l'esmorzar. Els docents disposaran de cafès i tes, i alguna coseta més per picar.
. Disposem d'una sala gran per poder fer activitats en cas de pluja. Si ha de ploure posem-nos en contacte abans del dia per buscar una solució amb temps (canvi d'activitat, canvi de dia,...) ja que no totes les activitats es poden desenvolupar en una sala.
. L'espai de davant la Masia és agradable per fer els àpats. Té taules de pícnic. Si el clima no acompanya també es pot estar a dins. Hi ha una petita cuina a la sala amb microones i cafetera.
. Disposem d'un lavabo adaptat. El terreny és irregular però hi ha baixades per accedir amb facilitat a les zones principals.
. Tots els preus inclouen l'IVA.

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús