Inici / Sortides d'1 dia / El Xaragall, un dia d'activitats escolars a la natura! Tornar enrera

El Xaragall, un dia d'activitats escolars a la natura!

Llinars del Vallès - Província Barcelona
Apte per a Infantil, Primària, Secundària

Des de 13,00€

Descripció:


El Xaragall és un espai pensat exclusivament per a sortides d´un dia.
Ubicat dins la Serralada de Marina, al Parc del Montnegre i el Corredor, en contacte directe amb la natura, envoltat de camps i boscos, amb castanyers, roures i alzines. Amb un paisatge verd i ric en aigua. A tocar del riu Mogent, al bell mig d´un paisatge bucòlic i tranquil.

L’objectiu de El Xaragall, és que els infants puguin gaudir d’un dia d’emoció, diversió i sensacions intenses, passejant pel bosc, visitant la granja, descobrint l’hort, o fent activitats lúdiques alhora que aprenen a ser respectuosos amb la natura.

Equipaments:
. Pícnic amb taules i bancs, aigua i zona d’ombra.
. Sanitaris adaptats i espai adequat per a llars d’infants.
. Zona d’horta i fruiters amb les espècies de la temporada.
. Zona de granja amb una mostra dels animals de la casa de pagès.
. Passeig de plantes medicinals i aromàtiques.
. Bosc: circuits per assaborir la natura i també el bosc de castanyers.
. Un gran prat per a passejar, jugar o descansar.
. Zona de jocs pels més petits.
. Zona d’esports amb camp de futbol de terra, bàdminton, voleibol, ping pong i korfball.
. Aixopluc: Sala porxo amb calefacció per a poder refugiar-se en cas de pluja.
. Possibilitat de càtering.

Activitats:


** Les Festes Populars
- LA VEREMA (EI, CI, CM, CS)
Visitarem la vinya, ens emportarem el raïm i aprendrem a trepitjar-lo. Després ens farem l’etiqueta per posar-la a l’ampolla de most que ens emportarem.
- LA CASTANYADA (LLAR, EI, CI, CM, CS)
La castanyera ens espera per passar un dia de tardor, tot passejant pel bosc dels castanyers, collim castanyes, fulles i pellons. I a la tarda, castanyes torrades i fi de festa amb música.
- CARNESTOLTES (LLAR, EI, CI, CM, CS)
Coneguem la tradició de Carnestoltes. Venim disfressats de casa. Cremada de Sa majestat el Rei Carnestoltes i ens acomiadem amb la gran rua musical. (Possibilitat de fer la disfressa al Xaragall)
- SANT JORDI (LLAR, EI, CI, CM, CS)
Coneixerem la llegenda de Sant Jordi a partir d’un seguiment de pistes, on anirem trobant els diferents personatges que intervenen en la història i farem un punt de llibre.

**Especial Nadal (novembre i desembre)
- PESSEBRE VIVENT (LLAR, EI, CI, CM)
Representació d’un pessebre vivent on tots els nens i nenes hi tenen un personatge a escenificar. Coneixerem la historia i els oficis d’aquells temps.
- EL CAGA TIÓ (LLAR, EI, CI)
Descobrirem La màgia del bosc de Nadal tot coneixent les tradicions més significatives, buscarem el Tió i ho prepararem tot perquè ens cagui.
- ELS PATGES DEL BOSC ENCANTAT (LLAR, EI, CI)
Podeu venir a portar la carta als Reis Mags d’Orient. Al bosc del Xaragall hi viuen els patges que recullen les cartes, amb ells coneixerem totes les tradicions de Nadal: En Fumera, el Caga Tió, el pessebre, el bosc, el menjar...
- TALLER DE FELICITACIONS DE NADAL (CI, CM, CS)
Aprendrem diferents tècniques per a fer-nos les nostres felicitacions.

**Granja
- VISITA A LA GRANJA (LLAR, EI, CI, CM, CS)
Treballem la granja, els animals que hi viuen, els toquem, els alimentem. Les diferències i característiques de cadascú... ( inclou quadernet de camp).
- GRANJA LLIBRE GEGANT (EI, CI, CM)
Farem una visita a la granja i ens centrarem amb una espècie. Ens trobarem amb un llibre gegant que conté explicacions però està inacabat, entre tots l’acabarem i us el podreu emportar a l’escola. ( 1 llibre x classe o grup )
- HORT, FRUITERS I PLANTES AROMÀTIQUES (LLAR, EI, CI, CM, CS)
Treballem l’hort, coneguem els estris i les diferents hortalisses segons temporada. Els adobs. Plantem una verdura, la reguem. I també aprendrem de quins arbres surt cada fruita. ( inclou quadernet de camp)
- HORT LLIBRE GEGANT (EI, CI, CM)
Farem una visita a l’hort i ens centrarem amb una espècie. Ens trobarem amb un llibre gegant que conté explicacions però està inacabat, entre tots l’acabarem i us el podreu emportar a l’escola. ( 1 llibre x classe o grup )
- BOSSES D’OLOR (EI, CI, CM, CS)
Observació del passeig de plantes aromàtiques i medicinals. Diferència entre arbre, arbust i matoll. Descobrim olors a través de l’olfacte i fem una bosseta d’olor.

** Bosc
- CONSTRUCCIÓ DE CABANES (CI, CM, CS)
Passejada pel bosc. Utilitzant els diferents elements que ens proporciona el bosc, construirem una cabana alhora que aprenem a reconèixer la vegetació (inclou quadernet de camp).
- LLIBRE GEGANT (EI, CI, CM)
Ens trobarem amb un llibre gegant que conté explicacions però està inacabat, entre tots l’acabarem i us el podreu emportar a l’escola. ( 1 llibre x classe o grup )
- HERBARI (EI, CI, CM, CS)
Sortida per conèixer la vegetació, recollida de mostres, confecció d’un quadern o quadret herbari fent servir la tècnica de la premsa.
- INDIS (EI, CI)
Ens endinsarem al bosc per descobrir com vivien els indis, ens convertirem en una petita tribu plantant un poblat i organitzant-lo. Visitarem els tipis i farem la dansa de la pluja.
- EL TRENCACLOSQUES DE LA NATURA (CM,CS, ESO)
Seguirem un itinerari pel bosc i anirem trobant les parts d’un trencaclosques que ens descobrirà els secrets del bosc, de la fauna que hi habita, de les feines del bosc i moltes curiositats més.

** Activitats lúdiques i gimcanes tot l'any
- JOCS OLÍMPICS (EI, CI, CM, CS, ESO)
El Xaragall, celebra les seves Olimpíades anuals. Tots els nens reben un diploma de participació. Això, sí, han de superar una sèrie de proves: cursa de velocitat, salt de llargada, llançament de jabalina ( d’escuma ), salt d’alçada, marxa atlètica ... Es pot organitzar per tota l’escola.
- UN DIA D’ESPORTS (CM, CS, ESO)
Gaudirem d’una roda d’esports d’equip, aprendrem les regles i el funcionament tot participant-hi. Depenent de les edats farem alguns d’aquests esports: futbol, volei, bàdminton, beisbol, ping pong, mini golf i korfball.
- JOCS TRADICIONALS (EI, CI, CM, CS, ESO)
Recuperem els jocs de sempre: jocs d’amagar, jocs de rotllana, jocs dansats, jocs de corda...
- GIMKANA D’AIGUA (EI, CI, CM, CS, ESO)
Passarem un dia ben remullat, mànegues d’aigua, aspersors, esponges xopes d’aigua, xeringada... Cal portar el banyador posat de casa, sabatilles que es puguin mollar, tovallola i muda de recanvi.
- APRENEM MALABARS (CI, CM, CS)
Coneixeràs els diferents tipus de feines del circ i t’endinsaràs en el món dels malabars i equilibris. Aprendràs a fer servir els plats xinesos, equilibris amb plomes, mocadors, pilotes, caixes, cilindres...i aprendràs a fer servir diferents diàbolos i descobriràs com pots confeccionar-te els teus propis estris.
- ORIENTACIÓ (CM, CS, ESO)
Només per a Cicle Mig i Cicle Superior de Primària. A partir d’una sèrie de pistes hauran d’aprendre el funcionament de la brúixola, a seguir un mapa, a orientar-se i a trobar l’objectiu.
- TIR AMB ARC / MINI-ARC (CI, CM, CS, ESO)
El principal objectiu es centre en la iniciació de l’esport de tir amb arc.
Coneixerem la història del tir amb arc, les diferents disciplines olímpiques, el material que s’utilitza i la tècnica del tir instintiu. El mini-arc pels més petits no té cap perill pels practicants ni pels observadors, ja que es practica amb uns arcs de mínima potencia i el material de la punta de la fletxa pot ser una ventosa, que s’enganxarà a la diana, o una pilota de bàdminton o similar que s’ha d’encertar per una diana amb forats.
- MERCAT (CI, CM)
Simularem un mercat amb diferents parades i aprendrem a comprar i vendre. Primer haurem de passar un seguit de proves que ens faran aconseguir els cargolins que ens serviran per poder comprar.
- LES 3 “R”: reduir, reutilitzar i reciclar (CI, CM, CS)
Aprendrem a reutilitzar per no generar tants residus, veurem tot el que podem reciclar i construirem un enginy amb material de rebuig. Farem un joc de selecció i tot seguit hi haurà una roda de tallers (audiovisual, taller de manualitat, joc de les 3 R).
- CIENTÍFICS PER UN DIA (CI, CM, CS)
Podràs experimentar i convertir-te en científic per un dia: aprendrem a construir una brúixola i una depuradora. Podrem comprovar com crear energia estàtica i circuits elèctrics. ( el taller s’adequarà a l’edat dels participants )
- JUGUEM AMB ELS SENTITS (EI, CI, CM)
Activitat pensada per a treballar els sentits. A partir d’un personatge que li falten els sentits anirem pel bosc seguint les indicacions que trobarem a cada cistell fent una sèrie d’activitats i experiments amb els que jugarem amb els sentits i descobrirem un seguit de sensacions noves. (Gimcana dels sentits pel bosc)
- ASTRONOMIA (EI, CI, CM, CS)
Coneixerem el sistema solar, observarem les rotacions dels planetes al voltant del sol i ens construirem un planeta.
Preus amb suplement, consultar.
- TALLER D’ESTAMPACIÓ
Estamparem un fulard i explicarem dues tècniques:
1- Estampar amb plantilla i/o tampons.
2- Estampar amb planxa.
Preus amb suplement, consultar.

** Novetats
- DESCOBRIM D’ON VENEN ELS ALIMENTS (EI, CI, CM, CS)
Desprès d’una visita a la granja i a través d’un bingo anirem descobrint d’on venen els aliments i acabarem amb la reproducció d’un plat típic català que combina tots els nutrients.
- LA GIMCANA DE LES VOCALS (EI, CI, CM, CS)
Tot fent una passejada per la granja i el bosc anirem trobant pistes i ordres fins a descobrir totes les vocals.
- FEM SABÓ (EI, CI, CM, CS)
Aprendrem les propietats del sabó i la seva història. Després aprendrem a fer sabó i ens en podrem emportar una pastilla amb un embolcall que farem nosaltres mateixos amb material reciclat.
- FEM COLÒNIA (EI, CI, CM, CS)
Els nostres avantpassats feien la colònia i els perfums aixafant flors silvestres. Nosaltres aprendrem aquestes tècniques i després ens en emportarem una petita mostra.
- FUTBOLGOLF (CM, CS, ESO)
Activitat lúdica que consisteix en aconseguir posar la pilota de futbol dins d’uns forats amb el mínim de tocs possibles.
- LLIBRE GEGANT DE LES ENDEVINALLES (CI, CM, CS, ESO)
A través d’un joc de pistes i en grups de 4 o 5 haurem d’aconseguir trobar les endevinalles que ens falten al llibre gegant i trobar les solucions.
- LLIBRE GEGANT DELS CONTES (CI, CM, CS, ESO)
A través d’un joc d’orientació pel bosc anirem trobant parts de diferents contes que al final del dia hem d’aconseguir unir per formar contes i tot seguit confeccionarem el llibre gegant.

Preus:


* AMB ACTIVITATS I MONITORS
Preu tallers estàndard: 13.-€
Preu tallers amb material extra: a consultar.

Les ràtios dels grups classe són entre 20/25 alumnes, mínim 15 nens per grup.
Preu d’un monitor extra: 70.-€

* També teniu la opció de passar el dia sense activitats ni monitors i fer activitats al vostre aire.
Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús