Inici / Cases de colònies / La Marinada - L'esperit del mar Tornar enrera

La Marinada - L'esperit del mar

Cambrils - Província de Tarragona
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 85,00€

Descripció:


La casa de colònies La Marinada es troba a la localitat de Cambrils (Tarragona) a un quilòmetre del centre. Està a 500 m de la platja, convertint-la en un lloc immillorable per accedir al medi marítim.

Realitzen un projecte pedagògic i lúdic que apropa els escolars al mar: l'escola de mar. Una proposta d’activitats per a que els nens descobreixin, per ells mateixos, els misteris del mar.

Per arribar, agafar A-7 direcció Tarragona fins la sortida 35. Tot seguit la N-340 direcció València, al Km.1.148 una rotonda indicant Vilafortuny. Agafeu el Vial de Cavet direcció Cambrils i feu canvi de sentit en la 3ª rotonda. Es troba a 112km de Barcelona, a 107km de LLeida, a 198km de Girona i a 18km de Tarragona.

Equipaments:


- Capacitat total: 110 places. Es distribueix per mòduls d’habitacions de 3 i 6 places, algunes d’elles amb bany a dins.
- Places adaptades: 3
- Menjadors: 2
- Sales d’activitats: 2
- Barbacoa
- Laboratori
- Aquari
- Pineda
- 2 Camps de Futbol, pista de bàsquet i sala de voleibol coberta i amb grades.
- TV, vídeo, equip de música i zona wi-fi
- Calefacció central
- Piscina pròpia de 16x8 m2.

Activitats:


Un personatge servirà per a enllaçar les diferents activitats: l'Avi Miquel (Ed.Inf.), el capità Potacrec (CI) i el famós investigador Capità Alexei, que es dedica a buscar diferents problemes ambientals.

- A LA PLATJA:
. Els tresors de la platja: sortida a la platja on explicarem els diferents elements que hi podem trobar: la sorra, les restes d’animals i plantes, els residus…acompanyada de la recerca de restes marines i posterior posada en comú a través d’una dinàmica de grup. Les restes marines trobades es podran portar a l’escola. (3h Ed. Inf., CI)
. Entre crancs i garotes: coneixerem els diferents elements que podem trobar a la platja i farem una recerca de restes marines a la sorra i d’animals a les roques. Les restes marines es podran portar a l’escola i els animals vius trobats es posaran en un recipient, se n’explicaran algunes característiques i es tornaran a l’aigua. (3h Ed. Inf., CI)
. Escola de pirates: gimcana per aprendre a ser pirates. Asseguts a la sorra de la platja explicarem una història sobre un pirata. A partir d’aquí, i caracteritzats per l’ocasió, farem diferents proves per arribar a ser bons pirates i aconseguir trobar el tresor. (3h. Ed. Inf., CI) Aquesta activitat també es pot fer adaptada a les instal·lacions de la casa.
. A trenc d’ona: descobrirem diferents aspectes del nostre litoral: la geomorfologia de les platges, les restes d’animals i plantes que hi arriben i que hi viuen, la contaminació… La primera part de l’activitat la dedicarem a la sorra: introducció teòrica i recerca de restes marines. Després farem una breu explicació dels animals que podem trobar a les roques i una posterior recerca d’aquests animals, bàsicament crancs. Les restes marines trobades es podran portar a l’escola i els animals vius trobats es posaran en un recipient, se n’explicaran algunes característiques i es tornaran a l’aigua. (3h CM, CS)
. Castells i figures de sorra: Un pop, un vaixell ó una tortuga fets de sorra! Utilitats lúdiques de la sorra i la tècnica necessària per construir figures de sorra. (3h. Ed. inf., CI, CM, CS)
. Jocs de platja: Farem diferents jocs de lleure a la platja, alguns amb tot el grup, altres per equips. Cap al bon temps, es pot acabar l’activitat realitzant algun joc a l’aigua i si fa vent, prendrem estels i breument els hi explicarem la teoria i el funcionament sobre aquests i els podrem enlairar. (3h. CM, CS)

- AL PORT:
. Viatge en vaixell: recorregut en vaixell i passejada pel port de Cambrils. Coneixement de l’estructura d’un port: els fars, espigons... Un cop a terra ferma hi ha dues opcions: visita al port o visita a les peixeteries. (3h Ed. Inf., CI, CM, CS)
. Ja som a port!: Descobrirem la pesca d’arrossegament. Veurem com arriben les barques a port i com es fa la tria del peix. Aprofitarem per demanar als pescadors alguna resta marina, com estrelles de mar, closques de cargol... per tenir un record per l’escola. Aquesta activitat no es pot fer durant els mesos de maig i juny per veda. (3h Ed. Inf., CI, CM, CS)
. Pirates a Cambrils: ambientats de pirates, amb l’ajuda d’un mapa i acompanyats dels monitors farem un recorregut pels llocs més importants del port de Cambrils. A cada punt, els petits pirates hauran de descobrir, tot preguntant, diferents dades i aspectes del Cambrils més mariner. (3h CI)
. De pagès a pescador: recorregut per Cambrils Port per tal de descobrir l’origen, l’evolució i les característiques del barri pescador (visita a la Torre del Port, les barques, la feina de “remendar”…). (3h CI, CM, CS)
. Un tomb per Cambrils: Recorrerem els voltants del port i descobrirem aspectes i dades sobre aquest, també aprendrem part de la història de Cambrils tot realitzant diferents proves. (3h CM, CS)

- A LA CASA I EL SEU ENTORN:
. Viatge al fons del mar: simulació d’un viatge pel fons del mar. Petita gimcana d’introducció per explicar els elements del submarinista. Seguidament ens posarem en la pell d’un submarinista i entrarem en el nostre propi fons marí, on descobrirem els diferents ambients (fons de sorra, fons de roca, profunditats abissals…) i també el nostre aquari final amb uns animals ben vius. (1,5h. Ed. Inf., CI)
. L’aquari i el Toca-toca : dins la nostra aula de mar, explicarem totes les característiques sobre els invertebrats marins que tenim als aquaris i seguidament els podrem tocar. Per acabar, cada nen i nena farà el seu propi invertebrat de record, un eriçó. (1,5h Ed. Inf., CI)
. Seguim el rumb: gimcana d’orientació. Després d’explicar un petit conte sobre un protagonista que va aprendre a orientar-se, se’ls hi introduirà breument el concepte de brúixola i de mapa. Seguidament amb el monitor aniran descobrint diferents punts de la casa i el seu entorn, on hauran de realitzar una prova, al mateix temps que aprendran a orientar-se. (3h CI)
. A l'abordatge!: circuit de ponts i tirolines. A 500m de la casa (a 10 minuts a peu) el Parc Jumpland i els seus monitors titulats ens ofereixen un circuit de tirolines i ponts gegants de diferents dificultats i adaptats a totes les edats. Anirà molt bé als joves grumets per aprendre a pujar al màstil més alt! (3h. CI, CM, CS)
. Dissecció: anatomia externa i interna d’un peix. Per parelles disseccionarem un peix del qual, prèviament, haurem après l’anatomia externa i interna. (1,5h CM, CS)
. T’has perdut?: aprenem a orientar-nos amb la brúixola fent una gimcana d’orientació que consta de dues parts: en la primera, explicarem què és una brúixola (experiment sobre aquesta), el seu funcionament i altres aspectes de l’orientació i en la segona, realitzarem una gimcana amb diferents proves pels voltants de la casa. Per acabar, farem una posada en comú en forma de concurs puntuat. (3h. CM, CS)
. Nusos mariners : Taller on aprendrem a fer diferents nusos i la seva utilitat. (1,5h CM, CS)
. Estampació : Taller on podrem decorar la nostra samarreta amb elements molt mariners. Cal portar la samarreta de casa. (1,5h Ed. Inf., CI, CM, CS)
• Fem un record: crearem el nostre propi marc de fotos de La Marinada. Us enviarem una foto de tot el grup perquè la puguin imprimir a casa. (1,5h Ed. Inf.)

- ACTIVITATS DE NIT:
. Joc de nit de l’Avi Miquel: joc de nit amb llanternes. L’Avi Miquel enviarà prèviament a l’escola una carta on explicarà als nens i nenes la seva particular història. El professorat podrà utilitzar-la per motivar els alumnes. Un cop a les colònies, quan arribi la nit, l’Avi els visitarà i a partir de la història que els hi expliqui es crearà un joc de nit amb llanternes. (Ed. Inf.)
. Joc de nit del Pirata Potacrec: joc de nit amb llanternes. El nostre pirata enviarà prèviament a l’escola una carta on explicarà als nens i nenes la seva particular història. El professorat podrà utilitzar-la per motivar els alumnes. Un cop a les colònies, quan arribi la nit i a partir del missatge, es farà un joc de nit que ens portarà fins al pirata. (CI)
. Danses del món: aprendrem a ballar diferents danses tot viatjant pel món. A través d’un mapamundi i la caracterització dels diferent monitors, es farà un recorregut per diferents punts del món. En cada punt ens aturarem a aprendre una de les danses representatives d’aquest.
. Joc de nit : joc de córrer a la nit amb les llanternes. Pels voltants de la casa i quan sigui fosc, farem un joc per equips on hauran de realitzar alguna prova amb l’ajuda de la llanterna. (CM, CS)
. Discoteca: mini-festa ambientada amb les músiques més conegudes del moment, llums i pintures fluorescents per no parar de ballar!

Altres activitats que ofereix la casa (amb suplement, consulteu-nos!)
. Esports nàutics: Diferents activitats nàutiques dirigides per monitors de l’escola de vela (a 500m de la casa): Catamarà / Esqui-bus / Caiac
. Port Aventura , Costa Caribe i Ferrari Land: a 9 km de la casa.

Preus:


- Colònies de Setembre a Febrer:
* 2 dies/1 nit (dill-dij), té un preu de 85.-€ per alumne / (dij-div), té un preu de 90.-€ per alumne.
* 3 dies/2 nits(dill-dmx), té un preu de 128.-€ per alumne / (dmx-div), té un preu de 135.-€ per alumne.

- Colònies al març:
* 2 dies/1 nit (dill-dij), té un preu de 93.-€ per alumne / (dij-div), té un preu de 98.-€ per alumne.
* 3 dies/2 nits(dill-dmx), té un preu de 138.-€ per alumne / (dmx-div), té un preu de 145.-€ per alumne.

- Colònies d'abril a juny:
* 2 dies/1 nit (dill-dij), té un preu de 100.-€ per alumne / (dij-div), té un preu de 105.-€ per alumne.
* 3 dies/2 nits(dill-dmx), té un preu de 148.-€ per alumne / (dmx-div), té un preu de 155.-€ per alumne.

- Sortides d'1 dia:
* Amb viatge en vaixell: 1/2 dia 20.-€/alumne - 1 dia 26.-€/alumne
* Sense viatge en vaixell: 1/2 dia 12.-€/alumne - 1 dia 18.-€/alumne

El preu en les estades inclou:


- Allotjament + Pensió Completa + Dinar del 1er dia
- Activitats de dia i de nit i hores dels àpats de mestres amb monitors de la casa.
- Gratuïtats per a mestres: 1 cada 8 alumnes d'educació infantil / 1 cada 10 alumnes de primària.
- L'estada de la vetlladora només serà gratuïta sempre que acompanyi l'alumne en tot moment.
- Opcional el monitoratge pel servei de menjador o com a monitor ajudant des de l'arribada fins a la tornada.
- Viatge en vaixell o parc de tirolines inclòs en el preu (a triar una de les dues activitats. Si es volen fer totes dues, caldrà pagar un suplement).
- Desplaçament en autocar per anar al port (només inclòs per a Ed. Infantil).
- La resta de preus a consultar (segons temporada).
- Preus amb el 10% d'IVA inclòs.

Tingues en compte

Transport d'anada i tornada no inclòs ( també us podem passar pressupost)

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús