Inici / Sortides d'1 dia / Música per a educar a l'escola - NOVETATS! Tornar enrera

Música per a educar a l'escola - NOVETATS!

A l'escola - Activitat a l'escola
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 8,00€

Descripció:


Cada dia que passa, estem més convençuts de la importància i la força que exerceix la MÚSICA en la nostra societat. Amb els nostres llargs anys d'experiància, hem après de les escoles i els alumnes com estimar la MÚSICA, i a utilitzar-la com a eina educativa.
Un recurs fantàstic que connecta directament amb els alumnes, i que ens permet treballar un ampli ventall d'aspectes personals: les emocions, els sentiments, les relacions socials, el moviment del cos, l'expressió i la comunicació.
Com a músics professionals hem trobat la combinació justa per integrar en les audicions el treball del ritme, l'harmonia, la composició, etc. amb una temática atractiva per als alumnes.
Ens traslladarem a la vostra escola!

Activitats:


Us proposem diferents opcions d'audicions temàtiques, per tots els cicles educatius. Cadascuna de les propostes es pot realitzar amb diferents formats (duet, trios, quartets...) que us permetran ajustar-ho a les vostres necessitats:


* CICLE INFANTIL I INICIAL
- La Jana i els Sentiments : Una audició on els sentiments i la música seran els que ens guiïn en tot moment de la mà de la nostra protagonista, la Jana. És una nena molt eixerida que dins seu té un munt de sentiments per expressar les seves emocions. Però un dia, no sap perquè però no sent res. No entén què li pot haver passat, ella vol tornar a sentir tot aquell munt d’emocions. Però al veure que ella sola no ho pot fer, el vigilant de les emocions acudeix en el seu ajut. Ells dos faran el camí per trobar aquelles emocions perdudes, l’alegria, la tristesa, la por, la ràbia, la calma… Però aquestes emocions estan amagades darrera la música que poc a poc anirem descobrint fins arribar a tenir-les totes i sentir com la música ens pot fer transformar. És una audició on es demanarà molt la participació dels nens i nenes, tant cantant, com tocant instruments per ajudar a la Jana a fer el seu camí.


- El Petit Món dels Somnis : Les cançons de bressol són cançons populars de transmissió oral cantades amb l’objectiu de bressolar i tranquil·litzar els infants. En el nostre cas i a través de la fada dels bons somnis i l’atrapa somnis ens aproximarem al món dels Somnis, un espai on somiar és un plaer i on aprendrem a lluitar contra els malsons amb músiques d’estils i rítmiques variades. Descobrirem personatges ben divertits com l’Hug, un fantasma que té por d’ell mateix i veurem com amb la màgia de la música, els somnis poden ser de molts colors diferents. En aquesta audició no només s’estimula l’oïda, sinó també la vista, ja que al ritme pausat o rítmic de la música hi afegirem elements visuals per incentivar l’apropament als nens i nenes, tot treballant la coordinació, la memòria auditiva, l’expressió rítmica i corporal… això sí, sense deixar mai de cantar i passar-nos-ho bé.

- 1, 2, 3... Despertasons! Música, moviment i joc. Una audició màgica i enèrgica on a mesura que les caixes es vagin descobrint, sabrem quin és aquest joc anomenat “Despertasons”. Un camí emocionant, que a mesura que l’anem fent, descobrirem les melodies, els ritmes i el nostre cos serà el que ens ajudi a notar els paràmetres musicals. Cançons amb moviment, on la participació dels infants serà clau per descobrir el final. La música no només la podem escoltar i cantar, sinó que a través del nostre cos la podem entendre, percebre i conèixer millor. Convertirem el cos en un instrument de percussió, el farem moure fluidament seguint les melodies, el farem saltar, córrer i caminar. El farem pujar i baixar, el farem fer equilibris i fins hi tot el farem volar.

- Viatge pel Mar de notes: Cinc músics en directe, acompanyats d’un audiovisual, ens explicaran la història de les notes musicals que se’n van anar a veure món i com la clau de sol les trobava a faltar, les va anar a buscar. Cadascuna d’elles havia viatjat a llocs diferents del món: Do a Itàlia, Re al Carib, Mi a Andalusia, Fa a l’Àfrica, Sol a Nova Orleans, La a la Xina i Si a Cuba. Seran les notes musicals les encarregades d’explicar-nos les seves aventures. Una història senzilla i entranyable per a nens molt petits, que ens farà gaudir de la millor música, en directe, i en un format concert. Cada estil musical té unes característiques pròpies segons la seva ordenació de notes i ritmes i és per això que podem reconèixer quin país és segons les músiques que escoltem. En aquest concert la música ens transportarà a cada país i podrem escoltar una música xinesa, un blues, una música flamenca i…totes elles…amb una bona dosi de ritme!

* CICLE MITJÀ I SUPERIOR
- Molly & the music Minions: Molly and the Music Minions és un espectacle en anglès amb cançons tradionals celtes.L’espectacle comença amb l’arribada del Music Master i els seus amics a la ciutat. Arriben cantant entre el públic i construeixen una cabana on hi viuran i actuaran. The Music Master i els seus amics han vingut per compartir amb el públic un espectacle on hi participen la Leslie Musles, la persona més forta sobre la capa de la Terra; la Barbara, la dona barbuda, bonica però estranya, com no n’hi ha d’altra; en Magic Ian, amb els seus trucs de màgia i la Molly, que canta una cançó que porta el seu nom. Però la Molly, de sobte, té por de cantar i decideix fugir. Amb l’ajuda dels altres personatges, la petita Molly aprendrà la importància de l’esforç, l’entrenament i la valentia, a no sentir-se avergonyida per ser diferent i a passar-s’ho bé fent allò que més li agrada, encara que hi hagi qui pugui fer-ho millor. En aquest món celta ple de màgia, les cançons tradicionals de les Illes Britàniques acompanyen els nens i la Molly en un viatge on aprendrà a gaudir de la música i de les cançons i a no tenir por a fer allò que la fa feliç.

- Vine a Cantar amb els Músics : Els cinc músics junt amb els dos tècnics acaben d’arribar de fer un viatge al voltant de la Terra. Ens explicaran, sentirem i veurem el seu recorregut musical per tot el món. Ajudaran els alumnes a situar-se, entendre i gaudir una mica més de la diversitat cultural i musical que tenim al nostre planeta. I això a través de diferents estils musicals: soul, rumba catalana, reggae, salsa, bossa nova, swing, country, rock’n’roll i música africana entre d’altres. A través de diferents cançons aprendrem a conviure i ser tolerants, a respectar els animals, a compartir, a lluitar contra les injustícies, a no malgastar l’aigua, a treballar per la pau, i a afavorir la comunicació. L’audició remarca i potencia la lletra i la música de les cançons, que en són el veritable fil conductor. Les cançons de l’audició són originals. Tant la lletra com la música han estat escrites i compostes expressament per a aquesta audició.

* CICLE SUPERIOR I ESO
- Un viatge pel musical: posada en escena de la història del musical, que compta amb una pianista i quatre cantants i actors. Junts ens fan reviure en directe les diferents etapes de la història d’aquest gènere teatral i ens ofereixen una selecció de les cançons més conegudes. L’espectador viatja als inicis del musical amb les operetes d’Offenbach i ràpidament entra al món dels grans musicals americans com West Side Story (Bernstein), Els Pirates (Gilbert i Sullivan) o Sweeney Tood (Sondheim) i els catalans Mar i cel o Flor de nit (Guinovart).

- Oh Happy Gòspel : En aquesta audició, l’alumne escoltarà i prendrà consciència de la història del Gòspel, un estil marcat per la vida del poble Afro-Americà de finals dels segle XIX. Des dels work-songs, passant pels espirituals negres, fins al gòspel més actual. Es farà un recorregut pels temes més coneguts d’aquest gènere que mostra sobretot alegria, esperança i força. Cinc cantants, juntament amb piano, baix i bateria, ens endinsaran a l’estructura musical de pregunta-resposta. Ens faran escoltar la riquesa de les harmonies vocals i ens transportaran a les arrels de la música d’Estats Units. Es mostrarà el paper del Gòspel com a base del rythm an blues, soul, rock, hip hop i moltes d’altres músiques nascudes al segle XX. En aquesta audició es demanarà en moltes ocasions que els alumnes participin activament cantant. Desitgem que tingueu un Happy Gòspel!

- Freqüències Urbanes, el Hip-Hop : Des dels orígens de les civilitzacions les persones han pintat a les parets, han fet ritmes vocals amb rimes, han creat balls sorprenents i han dissenyat els seus rituals per celebrar festes. Quan aquestes expressions primitives es van posar de manifest en un context urbà com Nova York a finals dels anys 60, va néixer un moviment cultural anomenat Hip Hop que ràpidament es va estendre i va revolucionar el món. Aquesta audició és un viatge en el temps a través de la cultura Hip Hop, apropant-se a les diferents manifestacions d’aquest moviment i la seva evolució des dels seus inicis fins els nostres dies. El Hip Hop no és només un gènere musical, sinó que és una de les cultures urbanes més influent arreu del món, modelant avui dia la manera de fer música, la moda i fins i tot la televisió i el cinema. Un DJ, un MC i un ballarí us ofereixen aquesta audició, fent un repàs a les cançons més representatives de la història del Hip Hop d’una manera molt atractiva, dinàmica i enèrgica.

- El Rock, Reflex d'una Societat: En aquesta audició expliquem el naixement del rock als Estats Units a partir de la fusió de dues cultures musicals força diferents: la música popular dels negres (el blues) i la música popular dels blancs (el country).A partir d’aquí i fent un recorregut evolutiu per la història del rock, interpretem les cançons més significatives tot alternant-les amb breus explicacions sobre els compositors i intèrprets més significatius. Cal remarcar la importància de la música com a indicador dels diferents canvis socials i culturals, i la forma en què aquesta música va influir i encara influeix en la joventut. Ens situarem en l’atmosfera que es vivia en les diferents èpoques representades per les cançons que interpreten.

- Ètnic & Roll : En aquesta audició, es mostra com la música tradicional (música ètnica) de diversos països ha influenciat, creant mestissatge, en altres estils més contemporanis com el Blues, el Rock, la música llatina (Salsa), la Rumba Catalana, el Reggae, música Celta, música brasilera… A part de poder-ho contrastar amb les pròpies cançons (ètnica- contemporània), també podrem veure i escoltar diversos instruments habituals en una formació de quintet de Rock (veu, guitarra elèctrica, teclat, baix i bateria). Veiem la nostra audició com un recurs més per sensibilitzat als joves davant els brots de xenofòbia i racisme que tot sovint viu la societat actual. El desconeixement d’altres cultures i les seves circumstàncies pot provocar el rebuig pel fet de no acomodar-se a la pròpia manera de viure. És per això que volem oferir la possibilitat de conèixer la músiques d’altres cultures i les seves influències en la música rock, per tal d’apropar-los a altres maneres de viure i entendre la música.

Preu:


El preu variarà segons l'activitat escollida i la formació que vulgueu (duo, trio, quartet...)
Demaneu-nos un pressupost!

Tingues en compte

- Tenim més varietat d'audicions temàtiques ( Soul o Rumba catalana, o Música Solidaria, ...)
- Demaneu-nos les fitxes didàctiques de les audicions que us interessin.
- Ens adaptem a tots els espais, podem fer-les al gimnàs, sala polivalent, teatres, aules, menjador…
- Portem tot el material tècnic necessari, només ens cal un endoll.
- Recomanem un màxim de 250 alumnes per audició no perdre els continguts pedagògics.

Si no teniu un espai a l'escola o centre, podeu apuntar-vos a les Campanyes als teatres, consulteu-nos la programació!

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús