Inici / Sortides d'1 dia / S-TEAM Ciències a la Catalunya Central! NOVETAT Tornar enrera

S-TEAM Ciències a la Catalunya Central! NOVETAT

Manresa - Província Barcelona
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 6,00€

Descripció:


Activitats educatives en diferents àmbtis: l'aigua, el medi ambient, la tènica, la història, les matemàtiques i S-TEAM en acció a la Catalunya Central.

Si esteu interessats en treballar:
- Les matemàtiques i la vida per entendre-les a través del seu ús quotidià (les formes i el seu perquè, o be, els secrets i la seguretat en les comunicacions a través de les xarxes, o be el seu paper en la societat)
- La tecnologia en desenvolupament des dels 3 anys fins als adults (manipulació, construcció, disseny i aplicacions) i especialment en la producció tèxtil
- El cicle de l'aigua i com millorar la seva qualitat, reciclatge i reutiltizació.
- La natura i el seus ecossitemes.
- La història de Manresa

En el Museu de la tècnica de Manresa oferim tallers impulsats, assessorats i desenvolupats per la UPC Manresa I pensant en treballar els continguts curriculars: STEAM, matemàtiques, ciències naturals, ciències socials, psicomotricitat, …

Activitats i preus:


Les activitats es realitzen a diferents espais de Manresa (segons elt aller escollit) on disposareu d'espai per a poder esmorzar i/o dinar si ho necessiteu.
Us proposem diferents paquets d'activitats que completarien 1 dia de sortida. O bé podeu fer la vostra combinació.

*ED. INFANTIL: combinació 2 tallers:
. Taller "Insectes i bestioles" (1 hora): Observarem insectes i bestioles a l’exterior, i gràcies a uns insectes gegants i altres animals de plàstic arribarem a classificar què són insectes i què no. A partir d’això descobrirem com són els insectes i algunes de les seves característiques.
. Taller "Les plantes fan llana?" (1 hora 30 minuts):En aquesta activitat coneixerem els diferents tipus de teixits que ha utilitzat la humanitat al llarg de la història.
. Taller Tècnica 3_6" Activitat d’experimentació i descoberta de la tècnica. Es duu a terme a les instal·lacions del mateix museu per tal de poder combinar diferents grups. Els alumnes podran interactuar amb diferents materials i propostes que, de manera autònoma i segons els interessos personals de l’alumne, els permetin reflexionar sobre conceptes bàsics relacionats amb la física i la tècnica. Prèviament, veuran telers i màquines antigues en funcionament relacionades amb el procés productiu de la cinteria. És una proposta creada conjuntament entre el Lab 0_6 dels estudis d’Educació Infantil d’UManresa i el Servei educatiu del Parc de la Sèquia.

El preu va dels 3 als 6,00.-€ per alumne (Iva inclòs), depenent del taller. I professors gratuïts.
I un munt de tallers més, consulteu-nos!

*CICLE INICIAL: combinació 2 tallers:
. Taller "El perquè de les formes"
. Taller " Palanques, politges, engranatges i altres mecanismes"
. Itinerari " Sant Iscle"
. Itinerari "Aiguamolls de la Corbatera"
. Taller "El viatge de la gota d'aigua"
. Taller "experiments amb l'aigua"
. Taller "els guardians de l'aigua"
. Taller "ordit i trama, el secret dels teixits"
. Taller "les plantes fan llana?"
. Taller "la misteriosa llum"

Si voleu dinar després, us recomanem anar al Parc de l'Agulla, on podreu disposar de molt espai natural, wc i zona de joc. O be podeu quedar-vos en el museu.

El preu és dels 6 als 9-€ per alumne (Iva inclòs), depenent dels tallers qu escolliu. I professors gratuïts.
I un munt de tallers més, consulteu-nos!

*CICLE MITJÀ O CICLE SUPERIOR: combinació 2 tallers.
. Taller "El sentit comú de les matemàtiques"
. Taller "Secret i seguretat: les matemàtiques que ens protegeixen":
. Taller "Palanques, politges, engrenatges i altres mecanismes"
. Taller "hortolans per un dia"
. Itinerari " Sant Iscle"
. Itinerari " aiguamolls de la Corbatera"
. Taller "descobrim l'aiguamoll de la Bòbila"
. Taller "anellament d'ocells a la Bòbila"
. Taller "Qui viu a la riera?"
. Taller "Petjada hídrica"
. Taller "el cicle de l'aigua"
. Taller "els sons de l'aigua"
. Taller "la vida en una gota d'aigua"
. Taller "l'aigua i el sòl"
. Taller "els guardians de l'aigua"
I un munt de tallers més, consulteu-nos!

Si voleu dinar després, us recomanem anar al Parc de l'Agulla, on podreu disposar de molt espai natural, wc i zona de joc. O be podeu quedar-vos en el museu.

El preu és de 5 a 9.-€ per alumne (iva inclòs), depenent dels tallers escollits i professors gratuïts.
I un munt de tallers més, consulteu-nos!

1º y 2º ESO: combinació 2 tallers:
. Taller "Secret i seguretat: les matemàtiques que ens protegeixen" Les matemàtiques es troben per tot arreu, com mostrarem amb una breu introducció a l’exposició. Però en especial tenen molt a veure amb la seguretat i el secret, tan valorats avui en dia en tots els àmbits, en particular en el de les comunicacions digitals a través de les xarxes. El taller girarà al voltant de com ens podem sentir segurs incloent activitats manipulatives adaptades als diferents nivells (des de Primària CM a ESO). Per començar, comprovarem com les formes geomètriques ens donen seguretat. Seguidament veurem com les matemàtiques són essencials en aquest món digitalitzat i ens protegeixen, per una banda d’errors digitals (per exemple en codis de barres i codis QR) i per l’altra dels espies que volen interceptar missatges secrets.

. Taller "Quin paper juguen les matemàtiques a la societat?": Les matemàtiques es troben per tot arreu, com mostrarem amb una breu introducció a l’exposició. Sabem que en la ciència i la tecnologia hi juguen un paper essencial, però potser no som tan conscients del paper que juguen a les ciències socials, a l’economia i a la política, per exemple. L’activitat consisteix en una visita a l’exposició des del punt de vista humanista i sòcio-econòmic, i una part més pràctica per desenvolupar alguns d’aquests aspectes, en la que es plantejaran alguns enigmes per resoldre.

I un munt de tallers més, consulteu-nos!

Si voleu dinar després, us recomanem anar al Parc de l'Agulla, on podreu disposar de molt espai natural, wc i zona de joc. O be podeu quedar-vos en el museu.

El preu és de 5 a 9.-€ per alumne (iva inclòs), depenent dels tallers escollits i professors gratuïts.


3º y 4º ESO Y BATXILLERAT:
Podeu escollir 2 activitats entre les següents opcions:

- Taller - 1h 30m "STEAM: les matemàtiques tecnològiques en equip TEAM" Les matemàtiques es troben per tot arreu, com mostra l’exposició Les matemàtiques i la vida però, com ja sabem, són el llenguatge de la ciència i són bàsiques per la tecnologia i l’enginyeria. L’activitat consisteix en una visita guiada a l’exposició per posar de relleu el paper de les matemàtiques en diferents àmbits amb especial èmfasi en la relació amb aplicacions a l’enginyeria i la tecnologia. També hi haurà una part pràctica, per buscar respostes a preguntes relacionades amb la transmissió d’informació, propietats químiques dels minerals, les ones del so, etc.

- Taller - 1h 30m "STEAM: La relació entre la S de Science i la M de Mathematics?" Les matemàtiques es troben per tot arreu, com mostrarem amb una breu introducció a l’exposició Les matemàtiques i la vida. Sabem que estan molt relacionades amb la tecnologia i l’enginyeria, però sovint es deixa de banda el paper que tenen en la química i la biologia, base de processos industrials i aplicacions bio-sanitàries.
L’activitat consisteix en una visita a l’exposició que posa de relleu les matemàtiques que s’utilitzen a la natura i a la salut, amb èmfasi en el perquè de les formes, les propietats que se’n deriven i les aplicacions mèdiques. També inclou una part pràctica que posarà a prova els participants, que necessitaran resoldre alguns enigmes.

- Taller - 1h 30m "Art, arquitectura i geometria" Les matemàtiques es troben per tot arreu, com mostrarem amb una breu introducció a l’exposició. Però també tenen molt a veure amb l’art, l’arquitectura, la música i fins i tot el disseny industrial, especialment a través de la geometria o del bits. L’activitat consisteix en una visita a l’exposició des del punt de vista “artístic” i una part més pràctica que es pot enfocar a l’àmbit del disseny, la música , l’arquitectura, la història de l’art i les civilitzacions…

- Taller - 1h 30m "Quin paper juguen les matemàtiques a la societat?" Les matemàtiques es troben per tot arreu, com mostrarem amb una breu introducció a l’exposició. Sabem que en la ciència i la tecnologia hi juguen un paper essencial, però potser no som tan conscients del paper que juguen a les ciències socials, a l’economia i a la política, per exemple. L’activitat consisteix en una visita a l’exposició des del punt de vista humanista i sòcio-econòmic, i una part més pràctica per desenvolupar alguns d’aquests aspectes, en la que es plantejaran alguns enigmes per resoldre.
Si voleu esmorzar després, us recomanem anar al Parc de l'Agulla, on podreu disposar de molt espai natural, wc i zona de joc. O be podeu quedar-vos en el museu.

I un munt de tallers més, consulteu-nos!

Si voleu dinar després, us recomanem anar al Parc de l'Agulla, on podreu disposar de molt espai natural, wc i zona de joc. O be podeu quedar-vos en el museu.

El preu és de 5 a 9.-€ per alumne (iva inclòs), depenent dels tallers escollits i professors gratuïts.

BATXILLERAT, CICLES FORMATIUS I UNIVERSITARIS:
- Visites combinades Museu de la Tècnica – Mosaics Martí
Des del Museu de la Tècnica de Manresa i l’empresa Mosaics Martí, adherida al programa Indústria Viva de la XATIC, us proposem una visita combinada d’unes 3 hores de durada al Museu, on descobrireu la història i els canvis socials i econòmics que van propiciar la revolució industrial al pla de Bages i a la ciutat de Manresa a través de dues exposicions vinculades a l’aigua i la Sèquia i al món de la cinteria i el teixit estret.

A Mosaics Martí tindreu la oportunitat de descobrir una empresa centenària encara en funcionament i que segueix elaborant el mosaic hidràulic, tant important pel modernisme català i que els darrers temps ha recuperat el seu valor com un patrimoni cultural i artístic de primer ordre, a més tindreu la oportunitat dins el taller d’elaborar el vostre propi treball.

I un munt de tallers més, consulteu-nos!

Si voleu dinar després, us recomanem anar al Parc de l'Agulla, on podreu disposar de molt espai natural, wc i zona de joc. O be podeu quedar-vos en el museu.

El preu és de 5 a 9.-€ per alumne (iva inclòs), depenent dels tallers escollits i professors gratuïts.

Tingues en compte

- Si voleu realitzar alguna de les activitats en anglès o francès demaneu-nos-ho!
- Podeu arribar al Museu amb transport públic, ja que està situat al costat de l'estació d'autocars de Manresa i l'estació de trens Manresa Alta dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Penseu que això pot rebaixar el preu de la vostra excursió!!
- En el museu es realitzen altres activitats on podeu treballar altres matèries com la biologia, química, història... Si t'interessa alguna, contacta amb nosaltres!

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús