Inici / Sortides d'1 dia / Visita escolar a l'Antiga casa-fàbrica Cal Torres. NOVETAT! Tornar enrera

Visita escolar a l'Antiga casa-fàbrica Cal Torres. NOVETAT!

Sallent (Bages) - Província Barcelona
Apte per a Primària

Des de 13,40€

Descripció:


L’inici de la industrialització a Catalunya!

A Sallent, a la riba del riu Llobregat, va tenir lloc un dels primers episodis de la revolució industrial del nostre país. Caracteritzat per la poderosa força hidràulica del riu, com la iniciativa de la família Torres propietària d’una “estratègica casa” al costat.

A la fàbrica de Cal Torres va ser on es va instal·lar el primer teler mecànic de tota la península Ibèrica impulsat per la força del riu.

Tot el conjunt de la casa Torres i Amat és l’exemple d’una primitiva casa-fàbrica: un espai industrial singular, que s’ha rehabilitat per fer-lo visitable amb el nou Centre d’Interpretació on podem veure la turbina, el canal d’aigua, la reclosa, un audiovisual sobre l'arribada del primer teler mecanitzat i visitar la “planta noble” per veure com vivia la burgesia a diferència de la realitat del moment i la gent del servei.

Les visites amb grups escolars al Centre d’Interpretació es poden complementar amb un taller tèxtil per entendre com era teixir a mà i el canvi què va representar l’ús de talers mecanitzats (deixeu volar la imaginació i la creativitat per al disseny!). O bé, amb el Centre de visitants del Geoparc on es fa una introducció sobre la geologia de la Catalunya Central, la qual ha configurat el territori que s’observa actualment, explica el perquè de la mineria de potassa al Bages i la disposició dels rius, els quals van impulsar la revolució industrial.

Preu:


Visita guiada a la Casa Torres + taller tèxtil per 13,40 € per alumne (IVA inclòs). Duració de 3h.

Tingues en compte

- Grup mínim serà de 20 alumnes.
- A partir de 30 alumnes caldrà un segon guia i dos grups.
- Per limitacions d’espai i de temps, hi haurà un màxim de 2 grups.
- La guia acompanyarà al grup des de la seva arribada fins a l’hora de dinar.
- Cal portar l'esmorzar i el dinar.
- La durada és dins l'horari escolar de tot un dia.
- Preus amb l'IVA inclòs.
- Professorat gratuït.

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús