Inici / Sortides d'1 dia / Visita escolar a Les Torres de Fals - Medieval - NOVETAT! Tornar enrera

Visita escolar a Les Torres de Fals - Medieval - NOVETAT!

Fonollosa (Bages) - Província Barcelona
Apte per a Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 10,50€

Descripció:


En el recòndit indret de Fonollosa, enmig del seu paisatge boscós i amb una màgia atraient, s'amaga un vestigi de l'edat Mitjana, quan Catalunya era Terra de frontera entre cristians i musulmans: les Torres de Fals.
Coneixerem com vivia la societat a l'edat Mitjana, la seva arquitectura, l'entorn paisatgístic i una història única: la d'Engonça, senyora de Cardona i vescomtessa d'Osona, una testimoni de quan encara les dones gaudien d'influència i poder en les altes esferes abans de l'aparició del feudalisme.
Descobrirem aquesta petita joia històrica a través de la visita i un joc de rol.
És una activitat adaptada als diferents nivells escolars, així com al currículum que els alumnes segueixen en les assignatures de ciències socials a primària i les d'història a secundària.

Activitats:


Visita guiada: inclou l'església de Sant Vicent (s.XII-XX) i l'entorn de les torres de Fals amb origen al segle X. Es treballaran les següents temàtiques al llarg de la visita, juntament amb un dossier:
- L'arquitectura medieval, el romànic i el gòtic (ampliable fins a neoclàssic s.XIX).
- La societat medieval i el personatge d'Engonça
- La formació d'un poble al voltant d'un castell.
- L'evolució del castell, la crisi de la baixa edat mitjana (ampliable fins a Guerra Civil).


Joc de rol del judici de Fals: El sector eclesiàstic i el de la noblesa eren dues classes privilegiades i amb molt poder, però... ¿Podreu trobar les pistes que ajudaran a decantar el judici a favor vostre i debatre les raons? Qui tindrà més influència per a convèncer als altres?


Preu:


· El preu és des de 10,50.-€ per alumne, i professorat gratuït.
· Mínim 20 alumnes de pagament per cada grup/classe.
· L'autocar és opcional i no està inclòs. Consulteu-nos les opcions!

Tingues en compte

- Preus amb l'IVA inclòs.
- Es recomana calçat còmode.
- Cal portar l'esmorzar i el dinar.
- Durada: tot el matí per a una excursió d'un dia (visita + activitat 3h).

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús