Inici / Sortides d'1 dia / Viu Can Gel! - una granja lletera Tornar enrera

Viu Can Gel! - una granja lletera

Canyamars (Maresme) - Província Barcelona
Apte per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles formatius

Des de 9,50€

Descripció:


Vols conèixer una granja lletera? A Can Gel ens dediquem a la producció de llet des del1910 i hem iniciat amb molta il·lusió el projecte "Viu Can Gel" per acostar la nostra feina a tots els públics. I especialment als nens, els volem donar de forma educativa i interactiva la resposta a una pregunta a priori tan bàsica i fàcil com és: "D'on surt la llet?"

I ho fem mitjançant una visita a la nostra granja, a través dels seus diferents espais, ens endinsem en el món de les vaques lleteres, tot veient des de què mengen i de quins cultius prové aquest menjar, quines són les característiques físiques de les vaques, quin és el cicle de la llet..., fins la recollida de la llet que produeixen.

A part, proposem diversos tallers educatius pràctics (activitats, jocs, recursos audiovisuals...) destinats a assolir els conceptes d'una manera divertida i entretinguda, segons l'edat dels alumnes.

**La visita a la granja
Els alumnes i professors, recorren totes les instal·lacions de la granja acompanyats d'una persona que els fa de guia i els ofereix explicacions específiques de cada zona. La visita es complementa amb:
- Audiovisual: vídeo corporatiu i adaptat segons el taller.
- Zona d'interacció amb animals: per tenir contacte amb les vaques i els vedells.
- Zona d'interacció productiva.
- Interacció amb els aliments: per experimentar amb les diferents composicions, textures i olors dels aliments que constitueixen la dieta de les vaques.
- Reforç visual: panells amb imatges i explicacions sobre les vaques lleteres.
- Exposició de maquinària i estris.
- Mini-granja: recinte per observar i interactuar amb altres animals de granja com gallines, conills i ovelles.
- Zona d'esbarjo.

**Tallers:
- Conte sonor "El Soroll Misteriós" (Esc. Bressol, Ed.Infantil): és l'aventura que emprèn la vedella Gelatina per tal d'esbrinar què o qui fa un soroll que sent cada dia al matí. Al llarg del camí coneix amics amb els que cantarà cançons i també descobrirà nous sons de la granja.

- La granja en 4D (Cicle Inicial): es tracta d'un taller sensorial en el que posarem a proba els nostres sentits a través del tacte, de les olors, els sons i el gust. Aïllem tots els elements individualment i podrem conèixer d'una forma diferent la nostra granja.

- La vida d'una vaca de Can Gel (Cicle Inicial i Cicle Mitjà): es tracta d'un conte de la vida de la vaca Gelatina des de que neix fins que és la vaca més productiva de Can Gel. El conte serveix com a fil conductor de la visita que farem a continuació a la granja.

- La increïble fórmula del got de llet (Cicle Mitjà, Cicle Superior i 1r cicle ESO): ens podem beure un got de llet en poc temps però cal molt més temps i elements per tal que arribi a la nostra nevera. Joc d'enigmes que resoldrem a mida que anem fent la visita. NOVETAT: aquest taller es complementa amb un dossier d'activitats per a poder treballar de forma interdisciplinar a l’escola sota el projecte: “La granja i els seus derivats”. Consta de 10 activitats d’acord a les competències, capacitats i objectius propis del cicle mitjà de primària.

- El bosc de Can Gel (Ed. Inf. i Primària): NOVETAT!
Ens endisarem en una experiència natural, en la que connectarem amb l’entorn que ens envolta i sobretot amb el bosc. Aprendrem a sentir-lo i alhora reconeixerem els diferents tipus d’arbres, plantes, fongs i la fauna que hi habita. Coneixerem la història de la Nona, un personatge ancestral que protegeix el bosc i els animals que hi viuen i té cura de la granja quan el granger no hi és.

- Els Jocs de Can Gel (Ed. Inf. y Primaria): A final de curs aprofitem la granja i tot l'espai natural que ens envolta per oferir activitats lúdiques i divertides
per a nens i nenes inquiets/tes. Estan pensades per gaudir jugant i tenint contacte amb els animals.
*Es realitza a finals de maig i juny.

- El bosc dels tionsl (Ed. Inf. y Primaria): Setmanes abans de Nadal comencem a aparèixer tions per un petit bosc que es troba al costat de Can
Gel. Alguns estan amagats però d'altres semblen gaudir de la mirada dels nens i nenes que els venen a veure.
Que fan allà? Algú els ha portat? D'on han sortit? Quina relació tenen amb les vaques?
Totes aquestes preguntes tindran resposta quan expliquem la seva història.
*Es realtiza durant els mesos de novembre i desembre,

- La granja com a empresa (Cicle Superior, ESO i Cicles Formatius): Una granja lletera és sobretot una empresa dedicada a desenvolupar una activitat on el seu producte principal és la producció de llet. Posant el focus en aquesta premissa, hem creat
diferents tallers per poder parlar de diferents aspectes de la granja , les vaques i del seu producte.

- Desxifra el codi reproductiu "1524102" (ESO i Batx): es donen i treballen els continguts referents a la reproducció i a la genètica.

- Taller "La granja - anàlisis" (Batx): són tallers fets a mida, es treballa la granja a través de dades reals de producció, índex reproductius, etc.

Nota: Disposem de materials didàctics dels tallers adaptats per nens amb discapacitat visual greu. Aquesta adaptació ha estat feta per la ONCE.

Preus:


- Visita + taller: 9,50.-€ per alumne. --> visita guiada NO monitoritzada (no monitors tot el dia).
Excepte el taller de "la vaca com a guia emocional" preu de 11€ per alumne.
- Casals d'estiu: només visita 7,75.-€ per alumne.
- Opcionalment, a partir de 50 places, oferim a les escoles que ho vulguin un servei de monitoratge des de que arriba l’autocar fins que marxa (aprox. de les 10:00 a les 16:00 h).
Tarifa de monitoratge (a sumar a la tarifa de la visita) = 3,85 € per alumne.
- El preu de la visita inclou un petit piscolabis pels professors (cafè, llet, sucs, i pastes).
- Els professors són gratuïts.
- L'autocar és opcional i no està inclòs. Us podem passar pressupost amb un molt bon preu, consulteu-nos!

Tingues en compte

- A Can Gel no barregem mai dues escoles o col·lectius en una mateixa jornada, és per això que oferim una certa flexibilitat en els horaris. L'horari d'obertura és a les 9:30h del matí i tanquem a les 16:00h. Per tal de fer l'activitat de forma òptima, recomanem que la visita no comenci més tard de les 11:00h.
- Disposem d'una zona de lleure on hi ha taules de pícnic i zona de joc pels nens. Les escoles i col·lectius que vinguin a fer la visita poden disposar de la zona de lleure des de l'arribada fins a finalitzar la jornada, dins de l'horari establert.
- Preus amb l'IVA inclòs.

Pídanos información de este viaje

Demana'ns informació d'aquest viatge

En compliment d’allò que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, us informem que, mitjançant la cumplimentació d’aquest formulari, les dades que ens faciliteu quedaran incorporades i seran tractades en un fitxer propietat de TOT TURISME, S.L. amb la finalitat de poder-vos oferir els productes o serveis sol·licitats, així com de mantenir-vos informats sobre novetats comercials i ofertes promocionals relacionades amb aquesta pàgina web. Us recordem que podeu exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a online@totturisme.com o bé mitjançant un escrit adreçat C/ Cós, 89, 08650 Sallent (Barcelona).

Accepto les condicions d'ús